Når katastrofen inntreffer

NAMS i Trondheim 2021

I mars måned hvert år siden 2012 har det blitt arrangert et fora for medisinstudenter som brenner for akuttmedisin. I 2019 hadde Trondheim bestemt seg for at temaet for NAMS 2021 skulle være "Når katastrofen inntreffer". I Tromsø, den 8. mars 2020 fikk NAMS endelig sitt eget organisasjonsnummer som binder de ulike foreningene i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim sammen. Neste gang skulle NAMS arrangeres i Trondheim, men før den tid var det nettopp en katastrofe som traff Norge.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Redningsaksjon, NAMS 2017 i Trondheim.

Sist gang NAMS ble arrangert i Trondheim var i 2017. I september 2021 er det endelig duket for at NAMS kan arrangeres nok en gang. NAMS samler medisinstudenter fra hele Norge til å fordype seg i og forbedre den akuttmedisinske undervisningen. Mye tyder på at smittevernstiltakene også vil tillate tilreisende fra resten av Skandinavia slik vi har hatt gleden av tidligere år. I tillegg kommer det sykepleiestudenter og paramedisin-studenter fra alle de store norske byene.

Temaet for langhelgen er katastrofer og traume. Som lege og helsepersonell forventes det å vite hva man skal gjøre hvis man kommer utfor en stor ulykke. Utdanningen på dette området er i dag for dårlig på de ulike universitetene og studentene ønsker både mer og bedre undervisning. Deltakerne på NAMS vil lære og erfare mye, men viktigst av alt vil man diskutere ulike løsninger og ta med seg kunnskapen hjem til de ulike byene. Alle AMSene har gode tradisjoner for samarbeid med de lokale fakultetene som er ansvarlig for utdanningen, og flere tilbyr kurs sammen med fakultetet. TrAMS er vertskap for årets NAMS og håper å lære nok til å bidra til å forbedre MH-fakultetes katastrofekus som tilbys på studiet 5. år ved NTNU. Vi vet at våre søsterforeninger allerede har mange gode erfaringer på området. Ellers vil helgen dessuten være fylt med en del action og allment tilgjengelige foredrag.

Styret for NAMS 2021:

Leder: Maria Jølstad Hilde. 90148127. Epost: leder@nams.no

Økonomiansvarlig: Hedda Berg Pedersen. Epost: hedda.berg.pedersen@hotmail.no

Sponsoransvarlig: Trym Kavlie. Epost: trym.kavlie@gmail.com

Arrangementansvarlig: Christina Våge. Epost: christina_ccv@hotmail.com

Crewansvarlig: Emma Møller. Epost: emma.moelle@gmail.com